Liofilizat Zapiekanka wołowa z makaronem 160g Trek'n Eat

     
Trek'n Eat 30202013
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Jedzenie przygotowane na szybko może być równie smaczne, co tego, przyrządzone w domu! Wypróbuj liofilizat zapiekankę wołową z makaronem 160g Trek'n Eat i przekonaj się sam. Będziesz zaskoczony czując naturalny smak. Dostarczysz organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych, które dodadzą Ci energii na resztę dnia!

Parametry:

  • waga netto: 160 g
  • waga po przygotowaniu: 640 g
  • ilość wody do dodania: 480 g
  • danie liofilizowane
  • danie zawiera mięso


Składniki: makaron 50% (kasza manna z pszenicy durum, jajka, sól), przyprawa, olej słonecznikowy, wołowina 9%, koncentrat białka serwatki, maltodekstryna, mąka ziemniaczana, grzyby, skrobia modyfikowana, pietruszka, ekstrakt z rozmarynu, pieprz, sól, aromaty.
Zawiera mięso. Zawartość suszonego mięsa: 14,4g, co odpowiada ok. 57g świeżego mięsa

Produkt zawiera: jajka, gluten, laktoza, mleko, seler

Sposób przygotowania: Bezpośrednio do woreczka wlać wrzącą wodę (do wskazanego miejsca). Wymieszać zawartość. Zamknąć woreczek i pozostawić na 8 minut do nasiąknięcia

Tabela wartości odżywczych:

Wartości odżywcze  w 100 g
kalorie 416 g
białko 15,9 g
tłuszcz 14,1 g
nasycone kwasy tłuszczowe 2,3 g
węglowodany 54,5 g
cukier 6,2 g
sól 2,7 g
błonnik 0,1 g


Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
Zapytaj o produkt
  • Opinie klientów (0)
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze