Liofilizat Wegetariańskie spaghetti bolognese Trek'n Eat

     
Trek'n Eat 34404028
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Zjedz pyszne wegetariańskie spaghetti bolognese Trek'n Eat niezależnie od miejsca, w którym jesteś. Wystarczy, że spakujesz do plecaka żywność liofilizowaną, którą przygotujesz w zaledwie kilka minut. Będziesz zaskoczony jej wyjątkowym smakiem, który wynika ze starannie dobranych składników.

Parametry:

  • waga netto: 180g
  • ilość wody do dodania: 590ml
  • waga po przygotowaniu: 770g
  • Składniki (100g):
    • kalorie: 398 kcal
    • białko: 11,8g
    • tłuszcz: 8,9g
      • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,9g
    • węglowodany: 58,7g
      • w tym cukier: 9,3g
    • błonnik: 1,6g
    • sól: 2,4g
    • danie liofilizowane
    • danie wegetariańskie


    Składniki: makaron 50% (kasza manna durum, jajko, sól), proszek pomidorowy, fasola fava, olej słonecznikowy (zawiera mleko, E551), sos, mąka ziemniaczana, cebula, sos pomidorowy, maltodekstryna, przyprawa (zawiera seler), szczypiorek, sproszkowany czosnek, pieprz, ekstrakt z rozmarynu, naturalny aromat (zawiera mleko)
    Produkt zawiera: jajka, gluten, mleko, seler


    Sposób przygotowania: Bezpośrednio do woreczka wlać wrzącą wodę. Wymieszać zawartość. Zamknąć woreczek i pozostawić na 5 minut do namoknięcia

    Co to jest liofilizacja?

    Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

    Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

    Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

    Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

    Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

    • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
    • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
    • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
    • duża oszczędność wody i gazu
    • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
      Zapytaj o produkt
      • Opinie klientów (0)
      Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze