Liofilizat Pełnoziarniste musli z owocami 150g Trek'n Eat

     
Trek'n Eat 30101006
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Pożywne musli pozwoli Ci dobrze rozpocząć kolejny dzień wyprawy. Propozycja od marki Trek'n'Eat to pełnoziarniste musli z owocami 150g, które dodadzą Ci na energii na nadchodzący dzień pełen wrażeń. Musli zajmuje niewiele miejsca w bagażu, a po przyrządzeniu dostarczy Ci sporej liczby kalorii.

Parametry:

  • waga netto: 150g
  • ilość wody do dodania: 210ml
  • waga po przygotowaniu: 360g
  • Składniki (100g):
    • kalorie: 394 kcal
    • białko: 11,5g
    • tłuszcz: 10,8g
      • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 2,3g
    • węglowodany: 57,9g
      • w tym cukier: 21,3g
    • błonnik: 8,5g
    • sól: 0,1g
    • danie liofilizowane


    Składniki: płatki owsiane razowe 25%, płatki pełnoziarniste 25%, sułtanki, płatki kukurydziane (kukurydza cukrowa, cukier, sól, ekstrakt ze słodu jęczmiennego), migdały, ananas, truskawki, orzechy laskowe, pestki słonecznika, mleko pełnoziarniste w proszku, cukier, maltodekstryna
    Produkt zawiera: gluten, mleko, owoce łuskane


    Sposób przygotowania: Zalać zimną lub ciepłą wodą

    Co to jest liofilizacja?

    Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

    Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

    Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

    Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

    Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

    • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
    • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
    • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
    • duża oszczędność wody i gazu
    • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
      Zapytaj o produkt
      • Opinie klientów (0)
      Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze