Liofilizat Makaron ze szpinakiem i kurczakiem w sosie śmietanowym 150g Trek'n Eat

     
Trek'n Eat 30202008
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Jesteś w środku wyprawy, w brzuchu czujesz już intensywne ssanie i nie masz sił, by iść dalej? Najwyższa pora na zastrzyk energii i zjedzenie obiadu!

Nie musisz martwić się brakiem kuchenki oraz naczyń. Wystarczy, że sięgniesz po żywność liofilizowaną w postaci makaronu ze szpinakiem i kurczakiem w sosie śmietanowym 150g Treak'n Eat. Zawartość opakowania wystarczy zalać gorącą wodą. Już po kilku minutach będziesz mógł cieszyć się smacznym i pożywnym posiłkiem, który doda Ci energii na cały dzień!


Parametry:

  • waga netto: 150 g
  • ilość wody do dodania: 490 ml
  • waga po przygotowaniu: 640 g
  • danie liofilizowane
  • danie zawiera mięso


Składniki: makaron 50% (kasza manna z pszenicy durum, białko jaja, sól), maltodekstryna, skrobia modyfikowana, olej palmowy, mąka pszenna, laktoza, pierś z kurczaka 4% (z przeciwutleniaczem: ekstrakt z rozmarynu), śmietana 3%, tłuszcz z kurczaka, sól, przyprawa, naturalny aromat, pomidory, cebula, słodka kukurydza, szpinak, białko mleka, ekstrakt drożdżowy, zagęszczacze: guma guar, guma ksantanowa, przyprawy, aromat dymu.
Zawiera mięso. Zawartość suszonego mięsa: 6g, co odpowiada ok. 21g świeżego mięsa

Produkt zawiera: jajka, laktozę, gluten, mleko


Sposób przygotowania: Bezpośrednio do woreczka wlać wrzącą wodę. Wymieszać zawartość. Zamknąć woreczek i pozostawić na 5 minut do nasiąknięcia


Tabela wartości odżywczych:

Wartości odżywcze w 100 g
kalorie 395 
tłuszcz 9,8 g
kwasy nasycone 4,6 g
weglowodany 62,5 g
w tym cukry 7,5 g
błonnik 2,8 g
sól  3,7 g


Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat


Zapytaj o produkt
  • Opinie klientów (0)
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze