Liofilizat makaron w wegetariańskim sosie bolońskim 180g Trek' Eat

     
Trek'n Eat 30404028
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Uwielbiasz kuchnię włoską? Nie rezygnuj z niej nawet podczas wycieczek - wybierz liofilizat makaron w wegetariańskim sosie bolońskim 180g Trek'n Eat!

Liofilizat dedykowany jest to dla osób prowadzących dietę wegańską. Posiłek można przygotować w łatwy i bezproblemowy sposób, już w kilka minut! Zaoszczędź swój czas i przekonaj się, jak liofilizat zaskoczy Cię smakiem. Jest to pyszny, pełnowartościowy i syty posiłek, który pozwoli poskromić wilczy głód na wszelakich wyprawach. Niebanalny smak pozostanie w Twojej pamięci i pozwoli Cię zaskoczyć. Nie wahaj się i wyposaż się w posiłek, który przyrządzisz już w kilka minut!


Parametry:

  • danie wegańskie
  • waga netto: 180 g
  • waga po przygotowaniu: 770 g

Składniki:

makaron 50% (grysik z pszenicy durum, jajko, sól), przyprawa (zawiera seler), bób, olej słonecznikowy, mąka ziemniaczana, cebula, maltodekstryna, sól, pietruszka, szczypionek, czosnek, pieprz, ekstrakt z rozmarynu, aromat.

Alergeny:

jaja, gluten, laktoza, mleko, seler.

Sposób przygotowania:

Bezpośrednio do pojemnika wlać gorącą wodę do linii napełnienia (590 ml), następnie starannie wymieszać i zamknąć. Odczekać ok. 5 minut.

Tabela wartości odżywczych:

Wartości odżywczew 100 g
tłuszcz8,9 g
węglowodany 58,7 g
w tym cukry9,3 g
błonnik1,6 g
białko11,8 g
sól2,4 g

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
Zapytaj o produkt
  • Opinie klientów (0)
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze