Liofilizat makaron w wegetariańskim sosie bolońskim 180g Trek' Eat
- Opis produktu
- Opinie klientów (0)
Uwielbiasz kuchnię włoską? Nie rezygnuj z niej nawet podczas wycieczek - wybierz liofilizat makaron w wegetariańskim sosie bolońskim 180g Trek'n Eat!
Liofilizat dedykowany jest to dla osób prowadzących dietę wegańską. Posiłek można przygotować w łatwy i bezproblemowy sposób, już w kilka minut! Zaoszczędź swój czas i przekonaj się, jak liofilizat zaskoczy Cię smakiem. Jest to pyszny, pełnowartościowy i syty posiłek, który pozwoli poskromić wilczy głód na wszelakich wyprawach. Niebanalny smak pozostanie w Twojej pamięci i pozwoli Cię zaskoczyć. Nie wahaj się i wyposaż się w posiłek, który przyrządzisz już w kilka minut!
Parametry:
- danie wegańskie
- waga netto: 180 g
- waga po przygotowaniu: 770 g
Składniki:
makaron 50% (grysik z pszenicy durum, jajko, sól), przyprawa (zawiera seler), bób, olej słonecznikowy, mąka ziemniaczana, cebula, maltodekstryna, sól, pietruszka, szczypionek, czosnek, pieprz, ekstrakt z rozmarynu, aromat.
Alergeny:
jaja, gluten, laktoza, mleko, seler.
Sposób przygotowania:
Bezpośrednio do pojemnika wlać gorącą wodę do linii napełnienia (590 ml), następnie starannie wymieszać i zamknąć. Odczekać ok. 5 minut.
Tabela wartości odżywczych:
Wartości odżywcze | w 100 g |
tłuszcz | 8,9 g |
węglowodany | 58,7 g |
w tym cukry | 9,3 g |
błonnik | 1,6 g |
białko | 11,8 g |
sól | 2,4 g |
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.
Jakie są zalety żywności liofilizowanej?
- produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
- proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
- nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
- duża oszczędność wody i gazu
- okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
- Opinie klientów (0)
- Opis produktu