Liofilizowane Chili con Carne 180g Trek'n Eat
     Oceń produkt
Trek'n Eat
-32%
Liofilizowane Chili con Carne 180g Trek'n Eat

Liofilizowane Chili con Carne 180g Trek'n Eat

Trek'n Eat 33202007
     Oceń produkt

Opcje:

Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Koszt dostawy: 8,50

Dane techniczne:

  • waga netto: 180g
  • ilość porcji: 1 porcja
  • ilość wody: 450ml
  • gotowa potrawa: 630g
  • idealne kaloryczne pożywienie na wyprawę
  • średnia wartość odżywcza na 100g suchego produktu:
    • kJ/kcal: 1491/357
    • białko: 25g
    • węglowodany: 36g
    • tłuszcz: 12g
  • składniki:
    • czerwona fasola (42%), wołowina (12%), cebula prażona (cebula, olej roślinny, mąka pszenna, sól spożywcza), pomidory, maltodekstryna, teksturowane białko sojowe, przyprawy, tłuszcz roślinny, papryka, skrobia, laktoza, ekstrakt drożdżowy, cukier, sól spożywcza, środek rozdzielający: kwas krzemowy; naturalny aromat, mięso liofilizowane: 21,6 g (odpowiada ok. 108 g świeżego mięsa)
  • przyrządzanie: wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka nie przekraczając zaznaczonej w nim linii (450 ml), zawartość dokładnie wymieszać, woreczek zamknąć i pozostawić przez 10 minut
  • zawiera: soję, gluten, laktozę, mleko

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
0.0 / 5
średnia z 0 opinii
5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze
Dodaj opinię

Opinie o Liofilizowane Chili con Carne 180g Trek'n Eat

Wybierz ocenę produktu

Adres e-mail nie będzie widoczny na stronach sklepu. Podanie adresu e-mail nie jest obowiązkowe.

Obsługa sklepu SPORT-SHOP.pl zastrzega sobie prawo do nie umieszczenia całości lub części opinii. Nie zostaną umieszczone opinie zawierające wypowiedzi niezwiązane z produktem, teksty reklamowe, wulgaryzmy a także obrażające osoby, instytucje, narodowości, religie itp.

Nie ma jeszcze żadnych opinii o tym produkcie. Twoja może być pierwsza! Dodaj swoją opinię
Model: 33202007
Kod EAN: 4015753322077
Jeżeli masz wątpliwości dotyczące tego produktu, wykorzystaj poniższy formularz lub skontaktuj się z nami telefonicznie.

Zapytaj o produkt:
Liofilizowane Chili con Carne 180g Trek'n Eat
Adres e-mail:
Treść:
Pamiętaj, Twoje dane są u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili
Powiadomienie o dostępności

Podaj nam swój adres e-mail. Powiadomimy Cię, kiedy produkt będzie dostępny.