Liofilizat Danie z wołowiną i makaronem na ostro 160g Trek'n Eat

     Oceń produkt
33,99
Trek'n Eat 30202004
Oczekujemy na dostawę
Dostawa od 8,60
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Wybierasz się w góry i obawiasz się, co będziesz jadł? Podczas wzmożonej aktywności fizycznej organizm potrzebuje składników odżywczych, by mieć siłę do działania. Dostarczysz mu je z pysznym i zdrowym liofilizatem daniem z wołowiną i makaronem na ostro 160g Trek'n Eat. Nawet podczas niekorzystnych warunków atmosferycznych szybko przygotujesz smaczny posiłek.

Parametry:

  • waga netto: 160 g
  • waga po przygotowaniu: 680 g
  • ilość wody do dodania: 520 g
  • danie liofilizowane
  • danie zawiera mięso

Składniki: makaron 50% (kasza manna z pszenicy durum, białko, jaja, sól), olej palmowy, wołowina 8%, skrobia, pomidory, sól kuchenna, mielona papryka, cebula, przyprawa, laktoza, ekstrakt drożdżowy, aromat, ekstrakt wołowy, czosnek, karmel, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, maltodekstryna, zagęszczasz: guma guar, przyprawy, aromat zapachu.
Zawiera mięso. Zawartość suszonego mięsa: 12,8g, co odpowiada ok. 51g świeżego mięsa

Produkt zawiera: jajka, gluten, laktoza, mleko

Sposób przygotowania: Bezpośrednio do woreczka wlać wrzącą wodę (do wskazanego miejsca). Wymieszać zawartość. Zamknąć woreczek i pozostawić na 5 minut do nasiąknięcia.


Tabela wartości odżywczych:

Wartości odżywcze w 100 g
kalorie 409
białko 15,3 g
tłuszcz 14,3 g
nasycone kwasy tłuszczowe 8,6 g
węglowodany 53 g
w tym cukry 3,9 g
sól 6
błonnik 4,1 g


Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
Zapytaj o produkt
  • Opinie klientów
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze