Liofilizat Wołowina z ryżem a'la Strogonoff 160g Trek'n Eat

     
Trek'n Eat 30202001
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Smaczny i zdrowy posiłek z dala od domu jest możliwy dzięki żywności liofilizowanej. Zasmakuj pożywnej wołowiny z ryżem a'la Strogonoff 160g Trek'n Eat nawet gdy nie masz w pobliżu kuchni. Dzięki procesowi liofilizacji będziesz mógł cieszyć się smacznym i zdrowym obiadem, będąc na kempingu, w połowie drogi na szczyt lub w środku lasu. Do przygotowania będzie Ci potrzebna wyłącznie ciepła woda i kilka minut cierpliwości.

Parametry:

  • waga netto: 160g
  • waga po przygotowaniu: 380g
  • ilość wody do dodania: 540g
  • danie liofilizowane
  • danie zawiera mięso


Składniki: ryż długoziarnisty 46%, przyprawa, olej słonecznikowy, wołowina 10%, maltodekstryna, grzyby, mąka ziemniaczana, skrobia modyfikowana, koncentrat białka serwatkowego, papryka, pomidory, sól, pietruszka, pieprz, substancja zakwaszająca: kwas cytrynowy, ekstrakt z rozmarynu, aromaty
Zawiera mięso. Zawartość suszonego mięsa: 17,6g, co odpowiada ok. 63g świeżego mięsa

Produkt zawiera: laktoza, mleko


Sposób przygotowania: Bezpośrednio do woreczka wlać wrzącą wodę (do wskazanego miejsca). Wymieszać zawartość. Zamknąć woreczek i pozostawić na 8 minut do nasiąknięcia

Tabela wartości odżywczych:

Wartości odżywczew 100 g
kalorie419
białko14,4 g
tłuszcz14,1 g
nasycone kwasy tłuszczowe2,2 g
węglowodany57,9 g
w tym cukry3,6 g
sól3,3 g
błonnik 0,3 g

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
    Zapytaj o produkt
    • Opinie klientów (0)
    Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze