Liofilizat wegetariański burger 160g Trek'n Eat

     
Trek'n Eat 30411005
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Przekonaj się, że wegetariański burger 160 g Trek'n Eat to pożywny i syty posiłek, który zawsze zaskoczy Cię swoim pysznym smakiem.

Nie marnuj swojego cennego czasu na stanie w kuchni, w kilka minut zrób danie, które Cię w pełni usatysfakcjonuje! Jest to porcja dla 4 osób, więc nie będziesz musiał przejmować się i martwić, czy dla każdego starczy jedzenia. Posiłek przygotowany z myślą o diecie wegetariańskiej. Niebanalny smak zostanie w Twojej pamięci i zaskoczy Cię swoimi aromatami - nie wahaj się i już dziś wybierz szybki sposób na przyrządzenie pysznego posiłku!


Parametry:

  • wegetariańskie danie
  • danie liofilizowane
  • waga netto: 150 g
  • waga po przygotowaniu: 315 g

Składniki:

mieszanka roślinna w zmiennych proporcjach wagowych 20% (ciecierzyca, cebula, por), jaja w proszku, białko słonecznikowe, mąka pszenna, białko jaj kurzych, skrobia, wywar warzywny (zawiera seler), białko mleczne, olej słonecznikowy w proszku (zawiera mleko, E551), cukier, sól, ekstrakt z drożdży, przyprawy.

Alergeny:

jaja kurze, gluten, mleko, seler.

Sposób przygotowania:

Bezpośrednio do wereczka wlej zimną wodę do skali 7 cm (165 ml), dokłądnie wymieszaj i pozostaw na 10 minut. Następnie podziel mieszankę na 4 równe porcje i smaż na patelni na średnim ogniu, aż się zarumienią.

Tabela wartości odżywczych:

Wartości odżywczew 100 g
kalorie377
tłuszcz12,3 g
węglowodany30,4 g
w tym cukry7,5 g
błonnik9,2 g
białko31,2 g
sól5,8 g

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
    Zapytaj o produkt
    • Opinie klientów (0)
    Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze