Liofilizat wegetariański burger 160g Trek'n Eat
- Opis produktu
- Opinie klientów (0)
Przekonaj się, że wegetariański burger 160 g Trek'n Eat to pożywny i syty posiłek, który zawsze zaskoczy Cię swoim pysznym smakiem.
Nie marnuj swojego cennego czasu na stanie w kuchni, w kilka minut zrób danie, które Cię w pełni usatysfakcjonuje! Jest to porcja dla 4 osób, więc nie będziesz musiał przejmować się i martwić, czy dla każdego starczy jedzenia. Posiłek przygotowany z myślą o diecie wegetariańskiej. Niebanalny smak zostanie w Twojej pamięci i zaskoczy Cię swoimi aromatami - nie wahaj się i już dziś wybierz szybki sposób na przyrządzenie pysznego posiłku!
Parametry:
- wegetariańskie danie
- danie liofilizowane
- waga netto: 150 g
- waga po przygotowaniu: 315 g
Składniki:
mieszanka roślinna w zmiennych proporcjach wagowych 20% (ciecierzyca, cebula, por), jaja w proszku, białko słonecznikowe, mąka pszenna, białko jaj kurzych, skrobia, wywar warzywny (zawiera seler), białko mleczne, olej słonecznikowy w proszku (zawiera mleko, E551), cukier, sól, ekstrakt z drożdży, przyprawy.
Alergeny:
jaja kurze, gluten, mleko, seler.
Sposób przygotowania:
Bezpośrednio do wereczka wlej zimną wodę do skali 7 cm (165 ml), dokłądnie wymieszaj i pozostaw na 10 minut. Następnie podziel mieszankę na 4 równe porcje i smaż na patelni na średnim ogniu, aż się zarumienią.
Tabela wartości odżywczych:
Wartości odżywcze | w 100 g |
kalorie | 377 |
tłuszcz | 12,3 g |
węglowodany | 30,4 g |
w tym cukry | 7,5 g |
błonnik | 9,2 g |
białko | 31,2 g |
sól | 5,8 g |
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.
Jakie są zalety żywności liofilizowanej?
- produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
- proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
- nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
- duża oszczędność wody i gazu
- okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
- Opinie klientów (0)
- Opis produktu