Liofilizat Warzywna Jambalaya 180g Trek'n Eat

     Oceń produkt
31,99
Trek'n Eat 30411003
Oczekujemy na dostawę
Dostawa od 8,60
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Warzywna Jambalaya 180g Trek'n Eat w formie żywności liofilizowanej powinna znaleźć się w plecaku turystycznym każdego miłośnika gór i survivalu. Nawet podczas długich pieszych wędrówek można zjeść smaczny i pożywny posiłek. Do jego przygotowania potrzebujesz jedynie wody. A po 2 minutach będziesz mógł cieszyć się naturalnym smakiem potrawy.

Parametry:

  • waga netto: 180g
  • ilość wody do dodania: 490ml
  • waga po przygotowaniu: 670g
  • Składniki (100g):
    • kalorie: 333 kcal
    • białko: 9g
    • tłuszcz: 2,6g
      • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1g
    • węglowodany: 65,9g
      • w tym cukier: 14,8g
    • błonnik: 4,1g
    • sól: 6,2g
  • danie liofilizowane
  • danie wegetariańskie


Składniki: ryż długoziarnisty, przyprawa (zawiera seler), mieszanka warzywna w różnych ilościach 22,4% (pomidory, seler, marchew, cebula, groszek, por, kukurydza), sos curry (zawiera soję, musztardę, gluten, mleko), kurkuma, pieprz cayenne
Produkt zawiera: gluten, mleko, seler, soja, musztarda


Sposób przygotowania: Bezpośrednio do woreczka wlać wrzącą wodę (do wskazanego miejsca). Wymieszać zawartość. Zamknąć woreczek i pozostawić na 2 minuty do nasiąknięcia

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
Zapytaj o produkt
  • Opinie klientów
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze