Liofilizat ragout sojowe z makaronem 160g Trek'n Eat

     
Trek'n Eat 30404030
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Liofilizat ragout sojowe z makaronem 160 g Trek'n Eat to idealny posiłek, który przyrządzisz nawet podczas wyprawy!

To syty, pełnowartościowy posiłek, który pozwoli poskromić wilczy głód. Doda Ci energii na dalszą część wyprawy. Przygotujesz go w łatwy i szybki sposób -zalej wodą i poczekaj, aż danie będzie gotowe! Niebanalny smak oraz ciekawe aromaty pozostaną w Twojej pamięci przez bardzo długi czas - przekonaj się, że to niezawodne rozwiązanie przyda się na wiele okazji! Danie przygotowane z myślą o osobach będących na diecie wegańskiej.


Parametry:

  • danie wegańskie
  • waga netto: 160 g
  • waga po przygotowaniu: 680 g

Składniki:

makaron 50% (grysik pszenica durum, jaja, sól), fasola fava, olej słonecznikowy (zwiera mleko, E551), śmietana w proszku, skrobia modyfikowana, mąka ziemniaczana, pieczarki 3%, koncentrat białka serwatki, mieszanka przypraw (zawiera seler), borowiki 2%, , marchew, pomidory, cebula, sól, ekstrakt drożdżowy, pieprz.

Alergeny:

jaja, gluten, mleko, seler.

Sposób przygotowania:

Bezpośrednio do pojemnika, do linii napełnienia (520 ml) wlać gotującą się wodę. Wymieszać i starannie zamknąć pojemnik, następnie odczekać ok. 8 minut.

Tabela wartości odżywczych:

Wartości odżywczew 100 g
kalorie384
tłuszcz10 g
węglowodany57,1 g
w tym cukry6,7 g
błonnik3,1 g
białko14,1 g
sól1,4 g

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
Zapytaj o produkt
  • Opinie klientów (0)
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze