Liofilizat ragout sojowe z makaronem 160g Trek'n Eat
- Opis produktu
- Opinie klientów (0)
Liofilizat ragout sojowe z makaronem 160 g Trek'n Eat to idealny posiłek, który przyrządzisz nawet podczas wyprawy!
To syty, pełnowartościowy posiłek, który pozwoli poskromić wilczy głód. Doda Ci energii na dalszą część wyprawy. Przygotujesz go w łatwy i szybki sposób -zalej wodą i poczekaj, aż danie będzie gotowe! Niebanalny smak oraz ciekawe aromaty pozostaną w Twojej pamięci przez bardzo długi czas - przekonaj się, że to niezawodne rozwiązanie przyda się na wiele okazji! Danie przygotowane z myślą o osobach będących na diecie wegańskiej.
Parametry:
- danie wegańskie
- waga netto: 160 g
- waga po przygotowaniu: 680 g
Składniki:
makaron 50% (grysik pszenica durum, jaja, sól), fasola fava, olej słonecznikowy (zwiera mleko, E551), śmietana w proszku, skrobia modyfikowana, mąka ziemniaczana, pieczarki 3%, koncentrat białka serwatki, mieszanka przypraw (zawiera seler), borowiki 2%, , marchew, pomidory, cebula, sól, ekstrakt drożdżowy, pieprz.
Alergeny:
jaja, gluten, mleko, seler.
Sposób przygotowania:
Bezpośrednio do pojemnika, do linii napełnienia (520 ml) wlać gotującą się wodę. Wymieszać i starannie zamknąć pojemnik, następnie odczekać ok. 8 minut.
Tabela wartości odżywczych:
Wartości odżywcze | w 100 g |
kalorie | 384 |
tłuszcz | 10 g |
węglowodany | 57,1 g |
w tym cukry | 6,7 g |
błonnik | 3,1 g |
białko | 14,1 g |
sól | 1,4 g |
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.
Jakie są zalety żywności liofilizowanej?
- produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
- proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
- nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
- duża oszczędność wody i gazu
- okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
- Opinie klientów (0)
- Opis produktu