Liofilizat Potrawka ziemniaczana z wołowiną i groszkiem 170g Trek'n Eat

     
Trek'n Eat 30202002
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Nawet z dala od cywilizacji możesz zjeść pyszną potrawkę ziemniaczaną z wołowiną i groszkiem marki Trek'n Eat.

Wystarczy, że do plecaka spakujesz żywność liofilizowaną. Zapomnij o suchych porcjach, które są bez smaku. Nawet w środku lasu przyrządzisz pyszny i pożywny posiłek, który będzie bogaty w składniki odżywcze. Dzięki nim znajdziesz energię do działania.


Parametry
:

  • waga netto: 170 g
  • waga po przygotowaniu: 550 g
  • ilość wody do dodania: 720 g
  • danie liofilizowane
  • danie zawiera mięso


Składniki: ziemniak 28%, fasola Romano 15%, wołowina 9%, olej słonecznikowy, bób, skrobia modyfikowana, mąka ziemniaczana, marchew, przyprawa, sól, czosnek, przyprawy, naturalny aromat
Zawiera mięso. Zawartość suszonego mięsa: 13,6g, co odpowiada ok. 54g świeżego mięsa

Produkt zawiera: laktoza, mleko, seler, dwutlenek siarki i siarczany


Sposób przygotowania: Bezpośrednio do woreczka wlać wrzącą wodę (do wskazanego miejsca). Wymieszać zawartość. Zamknąć woreczek i pozostawić na 10 minut do nasiąknięcia


Tabela wartości odżywczych:

Wartości odżywczew 100 g
kalorie340
białko12,1 g
tłuszcz10,9 g
nasycone kwasy tłuszczowe2,9 g
węglowodany45,4 g
w tym cukry3,8 g
sól1,6 g
błonnik0,4 g

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
    Zapytaj o produkt
    • Opinie klientów (0)
    Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze