Liofilizat Ogrodowe risotto warzywne 160g Trek'n Eat

     
Trek'n Eat 30404029
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Chcesz zjeść smaczny i pożywny posiłek, jednak boisz się, że podczas survivalu będzie to niemożliwe? Wręcz przeciwnie. Wyposaż się w żywność liofilizowaną ogrodowe risotto warzywne 160g Trek'n Eat i ciesz się wartościowym posiłkiem. Jest to pożywne danie wegetariańskie, które składa się ze starannie dobranych składników. Dostarczą Ci niezbędnych substancji odżywczych, które dodadzą Ci energii do działania.

Parametry:

  • waga netto: 160g
  • ilość wody do dodania: 380ml
  • waga po przygotowaniu: 540g
  • Składniki (100g):
    • kalorie: 398 kcal
    • białko: 9,6g
    • tłuszcz: 11,1g
      • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 3,3
    • węglowodany: 63,1g
      • w tym cukier: 9,6g
    • błonnik: 3,2g
    • sól: 3,3g
  • danie liofilizowane
  • danie wegetariańskie


Składniki: ryż okrągłoziarnisty 37%, przyprawa, fasola fava 7%, maltodektryna, śmietana w proszku, koncentrat białka serwatki, proszek z oleju słonecznikowego, skrobia modyfikowana, mąka ziemniaczana, płatki pomidorowe 3%, cebula 3%, groszek 2%, marchew 2%, ekstrakt drożdżowy, cukier, kwas cytrynowy, sól, pieprz, aromat naturalny
Produkt zawiera: laktozę, mleko, seler


Sposób przygotowania: Bezpośrednio do woreczka wlać wrzącą wodę. Wymieszać zawartość. Zamknąć woreczek i pozostawić na 10 minut do namoknięcia

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
    Zapytaj o produkt
    • Opinie klientów (0)
    Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze