Liofilizat Napój białkowy Peronin Plus Trek'n Eat
- Opis produktu
- Opinie klientów (0)
Szukasz sposobu na dostarczenie organizmowi wielu witamin i minerałów równocześnie? Sięgnij po napój białkowy Peronin Plus Trek'n Eat. Z pewnością przyda Ci się podczas niejednej górskiej wyprawy i survivalu, gdy organizm zmaga się z intensywnym wysiłkiem fizycznym. Pocąc się, tracimy z organizmu pierwiastki takie jak: potas, wapń i magnez. Chcąc zadbać o równowagę wodno-elektrolitową organizmu, należy regularnie sięgać po odpowiednie napoje. Wybierając Peronin Plus dostarczysz niezbędne witaminy, minerały i pierwiastki, których potrzebujesz, by działać na pełnych obrotach.
Parametry:
- waga netto: 100g
- ilość wody do dodania: 400ml
- waga po przygotowaniu: 500g
- Witaminy i minerały (100g):
- potas: 500mg
- wapń: 200mg
- magnez: 93,8mg
- wit. C: 20mg
- wit. E: 4,4mg
- wit. B1: 0,28mg
- wit. B2: 0,66mg
- wit. B6: 0,35mg
- wit. B12: 2,4mg
- kwas foliowy: 83,1ug
- pantotenian: 1,5mg
- nikotynamid: 4mg
- biotyna: 15,3mg
- fosfor: 407mg
- żelazo: 3,5mg
- cynk: 2,5mg
- miedź: 0,25mg
- magnez: 0,5mg
- selen:13,8ug
- jod: 37,5ug
- L-arganina: 500mg
- monohydrat kreatyny: 2274mg
- w tym kreatyna: 2000mg
- Składniki (100g):
- kalorie: 433 kcal
- białko: 20,5g
- tłuszcz: 16,5g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 3,4g
- węglowodany: 49,1g
- w tym cukier: 26,1g
- błonnik: 2,7g
- sól: 0,44g
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.
Jakie są zalety żywności liofilizowanej?
- produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
- proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
- nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
- duża oszczędność wody i gazu
- okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
- Opinie klientów (0)
- Opis produktu