Liofilizat Napój białkowy Peronin Plus Trek'n Eat

     
Trek'n Eat 37606002
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Szukasz sposobu na dostarczenie organizmowi wielu witamin i minerałów równocześnie? Sięgnij po napój białkowy Peronin Plus Trek'n Eat. Z pewnością przyda Ci się podczas niejednej górskiej wyprawy i survivalu, gdy organizm zmaga się z intensywnym wysiłkiem fizycznym. Pocąc się, tracimy z organizmu pierwiastki takie jak: potas, wapń i magnez. Chcąc zadbać o równowagę wodno-elektrolitową organizmu, należy regularnie sięgać po odpowiednie napoje. Wybierając Peronin Plus dostarczysz niezbędne witaminy, minerały i pierwiastki, których potrzebujesz, by działać na pełnych obrotach.

Parametry:

  • waga netto: 100g
  • ilość wody do dodania: 400ml
  • waga po przygotowaniu: 500g
  • Witaminy i minerały (100g):
    • potas: 500mg
    • wapń: 200mg
    • magnez: 93,8mg
    • wit. C: 20mg
    • wit. E: 4,4mg
    • wit. B1: 0,28mg
    • wit. B2: 0,66mg
    • wit. B6: 0,35mg
    • wit. B12: 2,4mg
    • kwas foliowy: 83,1ug
    • pantotenian: 1,5mg
    • nikotynamid: 4mg
    • biotyna: 15,3mg
    • fosfor: 407mg
    • żelazo: 3,5mg
    • cynk: 2,5mg
    • miedź: 0,25mg
    • magnez: 0,5mg
    • selen:13,8ug
    • jod: 37,5ug
    • L-arganina: 500mg
    • monohydrat kreatyny: 2274mg
      • w tym kreatyna: 2000mg
  • Składniki (100g):
    • kalorie: 433 kcal
    • białko: 20,5g
    • tłuszcz: 16,5g
      • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 3,4g
    • węglowodany: 49,1g
      • w tym cukier: 26,1g
    • błonnik: 2,7g
    • sól: 0,44g


    Składniki: białko serwatkowe 25%, dekstroza 22%, olej sojowy, maltodekstryna 13%, skrobia kukurydziana 9%, syrop glukozowy, dekstryna kukurydziana 2,5%, monohydrat kreatyny, aromat, fosforan potasu, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), substancja zagęszczająca (mączka guar), L-arginina, białko mleka 0,5%, węglan magnezu, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), sól, glukonian żelaza (II), kwas L-askorbinowy, octan DL-alfa-tokoferolu, glukonian manganu, nikotynamid, barwnik (beta-karoten), tlenek cynku, glukonian miedzi, D-pantotenian wapnia, przeciwutleniacz (DL-alfa-tokoferol), pirydoksyna chlorowodorek, ryboflawina, monoazotan tiaminy, kwas pteroilomunoglutaminowy, jodek potasu, D-biotyna, selenin sodu
    Produkt zawiera: laktoza, mleko, soja. Może zawierać śladowe ilości: glutenu, białka jaja


    Sposób przygotowania: 100g proszku wymieszać z 400ml wody

    Co to jest liofilizacja?

    Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

    Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

    Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

    Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

    Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

    • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
    • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
    • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
    • duża oszczędność wody i gazu
    • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
      Zapytaj o produkt
      • Opinie klientów (0)
      Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze