Liofilizat Musli z pomarańczowym peronin 200g Trek'n'Eat

     
Trek'n Eat 33101015
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Muesli z pomarańczowym peronin marki Trek'n'Eat to propozycja na odżywcze śniadanie lub uzupełniającą kalorie przekąskę w ciągu dnia podczas outdoorowej wyprawy. Saszetka zawiera mało miejsca w bagażu dzięki czemu nie obciąży Twojego bagażu.


Parametry:

  • waga netto: 200g
  • waga gotowej potrawy: 400g
  • składniki: płatki owsiane, 20% płatków pszenicznych pełnoziarnistych, laktoza, maltodekstryna, cukier, rodzynki, białko, płatki kukurydziane, tłuszcz roślinny (olej palmowy, olej kokosowy), ziarna słonecznika, płatki migdałowe, truskawki, ananas, krokant orzechowy, koncentrat soku pomarańczowego, środek zakwaszający: kwas cytrynowy; mieszanka substancji mineralnych (dwuwodzian cytrynianu trisodowego, chlorek sodu, cytrynian tripotasowy, węglan wapnia, wodorowęglan magnezu), barwiący koncentrat saflorowy, aromat naturalny, mieszanka witamin (laktoza, witamina C, amid kwasu nikotynowego, witamina B6, witamina B2, witamina B1, kwas foliowy, biotyna, witamina B12), proszek barwiący z czerwonych buraków.
  • alergeny: gluten, laktoza, mleko, owoce łupinowe
Średnia wartość odżywcza na 100g suchego produktu:
  • kcal: 402
  • tłuszcz: 11g
    • z tego nasycone kwasy tłuszczowe: 6,2g
  • węglowodany: 60g
    • w tym cukry: 22g
  • błonnik pokarmowy: 5,3g
  • białko: 14g
  • sól: 0,3g
Sposób przyrządzania: wlać letnią wodę do wysokości 7cm (200ml) na skali bezpośrednio do torebki.

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
Zapytaj o produkt
  • Opinie klientów (0)
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze