Liofilizat Musli po szwajcarsku z mlekiem w proszku 150g Trek'n'Eat

     
Trek'n Eat 33101005
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Na co dzień to właśnie musli jest śniadaniem, które spożywasz najczęściej? Nie musisz rozstawać się ze swoim ulubionym śniadaniem nawet na czas outdoorowej wyprawy. Marka Trek'n'Eat proponuje Ci pożywne musli po szwajcarsku z mlekiem w proszku. Saszetka zajmuje mało miejsca w bagażu, a po przyrządzeniu pozwoli Ci zdrowo i pożywnie rozpocząć nowy dzień.


Parametry:

  • waga netto: 150g
  • waga gotowej potrawy: 300g
  • krótki czas przyrządzania
  • wartość energetyczna w 100g:
    • kalorie: 370kcal
    • białko: 9,7g
    • tłuszcz: 7,8g
    • węglowodany: 64g
    • błonnik: 7,1g
    • sól: 0,5g
  • składniki: płatki owsiane pełnoziarniste, chrupki zbożowe (mąka pszenna 51%, ekstrakt słodu jęczmiennego 20%, cukier, mąka kukurydziana 6%, sól spożywcza), cukier, rodzynki sułtańskie, mleko 6 %, orzechy laskowe, glukoza, morele, jabłka w proszku, maltodekstryna, sól spożywcza, regulator kwasowości, kwas cytrynowy.
  • sposób przyrządzania: wlej zimną lub wrzącą wodę aż do zaznaczonej wewnątrz opakowania linii (150ml), wymieszaj i odczekaj 10 minut
  • zawiera: gluten, mleko, orzechy, laktozę, owoce łupinowe

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
Zapytaj o produkt
  • Opinie klientów (0)
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze