Liofilizat Musli pełnoziarniste z owocami 150g Trek'n'Eat

     
Trek'n Eat 33101006
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Pożywne musli pozwoli Ci dobrze rozpocząć kolejny dzień wyprawy. Propozycja od marki Trek'n'Eat to pełnoziarniste płatki z owocami, które dodadzą Ci na energii na nadchodzący dzień pełen wrażeń. Musli zajmuje niewiele miejsca w bagażu, a po przyrządzeniu dostarczy Ci sporej liczby kalorii.


Parametry:

  • waga netto: 150g
  • waga gotowej potrawy: 360g
  • wartość energetyczna w 100g:
    • kalorie: 387kcal
    • białko: 13g
    • tłuszcz: 9,8g
    • węglowodany: 60g
    • błonnik: 6,9g
    • sól: 0,4g
  • składniki: płatki pszenne pełnoziarniste 26%, płatki owsiane, mleko w proszku, rodzynki sułtanki, cukier, płatki kukurydziane (kukurydza, cukier, sól spożywcza, słód jęczmienny ekstrakt), pestki słonecznika, migdały, truskawki, ananas, masa nugatowa.
  • sposób przyrządzenia: wlej zimną wodę aż do zaznaczonej wewnątrz opakowania linii (210ml) i mieszaj aż do zgęstnienia
  • zawiera: gluten, mleko, laktozę, owoce łupinowe

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
Zapytaj o produkt
  • Opinie klientów (0)
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze