Liofilizat meksykańska quinoa 140g Trek'n Eat

     
Trek'n Eat 30411004
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Wybierasz się na wyprawę i martwisz się o posiłek? Wybierz liofilizat meksykańska quinoa 140 g Trek'n Eat doda Ci energii i motywacji do dalszego marszu!

Danie przyda się podczas dalszych wędrówek - doskonale nasyci i doda energii do dalszych marszów. Stworzony został z myślą o diecie wegańskiej, dlatego jeśli ją praktykujesz, możesz śmiało spróbować liofilizatu. Szybki i prosty w przygotowaniu, zaoszczędzi czas i pozwoli poskromić wilczy głód. Niebanalne smaki zaskoczą Cię i sprawią, że zapamiętasz ten smak na długo. Jest to pełnowartościowy posiłek, szybki w przygotowaniu, a także zarazem przepyszny - nie wahaj się i wybierz meksykańską quinoa!


Parametry:

  • danie wegańskie
  • waga netto: 140 g
  • waga po przygotowaniu: 460 g

Składniki:

komosa ryżowa 15%, czerwona komosa 15%, czerwona fasola Kidney, przyprawa, ziemniaki, pomidory, papryka, kukurydza, por, seler, cukier, kminek. 

Alergeny:

dwutlenek siarki i siarczany, seler.

Sposób przygotowania:

Do linii napełnienia (320 ml), bezpośrednio do pojemnika wlać gotującą się wodę. Wymieszaj oraz starannie zamknij pojemnik, pozostawiając go na 8 minut.

Tabela wartości odżywczych:

Wartości odżywczew 100 g
kalorie315
tłuszcz13,8 g
węglowodany51,3 g
w tym cukry19,5 g
błonnik4,4 g
białko13,1 g
sól5,3 g

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
Zapytaj o produkt
  • Opinie klientów (0)
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze