Liofilizat kuskus z warzywami 160g Trek'n Eat

     
Trek'n Eat 30411002
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Liofilizat kuskus z warzywami 160g Trek'n Eat to dedykacja dla wszystkich, którzy stawiają na szybkie, ale i przepyszne rozwiązania!

Liofilizat to syty, pełnowartościowy posiłek, który przygotujesz będąc nawet na wyprawie. Pozwoli Ci poskromić wilczy głód i dodać energii na dalszą część wyprawy. Danie dedykowane jest osobom, które prowadzą dietę wegetariańską. Danie zaskoczy Cię przepysznym smakiem i niebanalnymi aromatami - przekonaj się sam, że nie zrezygnujesz z tego rozwiązania już nigdy! Szybki i łatwy w przygotowaniu posiłek, zapewni Ci pełnię satysfakcji.


Parametry:

  • danie wegetariańskie
  • waga netto: 160 g
  • waga po przygotowaniu: 460 g

Składniki:

kuskus 58% (semolina pszenicy razowej), olej słonecznikowy (zawiera mleko, E551), mieszanka warzywna o zmiennych proporcjach 16,5% (groch, marchew, papryka, seler, cebula, pomidory), olej słonecznikowy, mieszanka przypraw (zawiera seler), maltodekstryna, pieczarki, skrobia modyfikowana, sól, pietruszka, ekstrakt z rozmarynu, aromat naturalny.

Alergeny: 

gluten, mleko, seler.

Sposób przygotowania:

Bezpośrednio do pojemnika, do linii napełnienia (300 ml) wlać gotującą się wodę. Następnie wymieszać i starannie zamknąć pojemnik. Odczekać ok 5 minut.

Tabela wartości odżywczych:

Wartości odżywczew 100 g
kalorie349
tłuszcz7,8 g
węglowodany53,5 g
w tym cukry7,2 g
błonnik2,8 g
białko11,8 g
sól4,3 g

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
Zapytaj o produkt
  • Opinie klientów (0)
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze