Liofilizat Kurczak z ryżem w sosie curry 200g Trek'n Eat

     Oceń produkt
35,99
33,90
Trek'n Eat 30202005
Oczekujemy na dostawę
Dostawa od 8,60
Liofilizat Kurczak z ryżem w sosie curry 200g Trek'n Eat
-6%
Podobne produktyInne produkty z tej kategorii
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Uwielbiasz azjatyckie smaki? Weź je ze sobą nawet w góry! Kurczak z ryżem w sosie curry Trek'n Eat w formie żywności liofilizowanej sprawdzi się doskonale podczas każdej wyprawy. Z łatwością go przygotujesz, a do tego potrzebna Ci będzie tylko woda i kilka minut cierpliwości. Będziesz pozytywnie zaskoczony smakiem i aromatem potrawy, gdyż składa się z wysokiej jakości naturalnych składników.


Parametry:

  • waga netto: 200 g
  • ilość wody do dodania: 520 ml
  • waga po przygotowaniu: 720 g
  • danie liofilizowane
  • danie zawiera mięso


Składniki: 57% ryż, 8% pierś z kurczaka, masło klarowne, śmietana, skrobia, sól kuchenna, migdały, curry 3% (kolendra, kurkuma, kozieradka, kminek, imbir, goździki), banany, cukier, przyprawa, ananas, zagęszczasz: guma guar, ekstrakt drożdżowy, środek zakwaszający: kwasek cytrynowy, przyprawy, laktoza, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, aromaty
Produkt zawiera mięso. Zawartość suszonego mięsa: 16,0g, co odpowiada ok. 56g świeżego mięsa

Produkt zawiera: laktoza, mleko, owoce łuskane.


Sposób przygotowania: Bezpośrednio do woreczka wlać wrzącą wodę. Wymieszać zawartość. Zamknąć woreczek i pozostawić na 10 minut do nasiąknięcia

Tabela wartości odżywczych:
Wartości odżywcze w 100 g
kalorie 406
tłuszcz 11 g
nasycone kwasy tłuszczowe 5,6 g
węglowodany 63 g
cukry 4,9 g
błonnik 2,3 g
sól 4,7 g



Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
Zapytaj o produkt
  • Opinie klientów
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze