Liofilizat Jajecznica z cebulą 125g Trek'n'Eat
- Opis produktu
- Opinie klientów (0)
Pożywne śniadanie to podstawa udanego dnia. Jeśli wiesz, że tego dnia czeka Cię duży wysiłek, przed wyruszeniem na szlak przyrządź wysokoenergetyczną jajecznicę z cebulą marki Trek'n'Eat, która w bagażu zajmuje miejsca tyle, co nic.
Parametry:
- waga netto: 125g
- waga gotowej potrawy: 310g
- wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 595kcal
- węglowodany: 13g
- białko: 27g
- tłuszcz: 48g
- błonnik: 1,2g
- sól: 3,2g
- składniki: jajko w proszku 40%, tłuszcz roślinny, mleko w proszku, cebula 3,5%, sól kuchenna, pomidory, żółtko w proszku, pietruszka, białko w proszku, laktoza, aromat naturalny
- sposób przyrządzania: zawartość torebki wymieszaj z 185ml zimnej wody i usmaż na rozgrzanej patelni bez dodawania tłuszczu.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.
Jakie są zalety żywności liofilizowanej?
- produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
- proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
- nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
- duża oszczędność wody i gazu
- okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
- Opinie klientów (0)
- Opis produktu