Liofilizat Jajecznica z cebulą 125g Trek'n'Eat

     
Trek'n Eat 33101020
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Pożywne śniadanie to podstawa udanego dnia. Jeśli wiesz, że tego dnia czeka Cię duży wysiłek, przed wyruszeniem na szlak przyrządź wysokoenergetyczną jajecznicę z cebulą marki Trek'n'Eat, która w bagażu zajmuje miejsca tyle, co nic.


Parametry:

  • waga netto: 125g
  • waga gotowej potrawy: 310g
  • wartość odżywcza w 100g:
    • kalorie: 595kcal
    • węglowodany: 13g
    • białko: 27g
    • tłuszcz: 48g
    • błonnik: 1,2g
    • sól: 3,2g
  • składniki: jajko w proszku 40%, tłuszcz roślinny, mleko w proszku, cebula 3,5%, sól kuchenna, pomidory, żółtko w proszku, pietruszka, białko w proszku, laktoza, aromat naturalny
  • sposób przyrządzania: zawartość torebki wymieszaj z 185ml zimnej wody i usmaż na rozgrzanej patelni bez dodawania tłuszczu.

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
Zapytaj o produkt
  • Opinie klientów (0)
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze