Liofilizat Gulasz ziemniaczany z prażoną cebulą 150g Trek'n Eat

     Oceń produkt
26,99
Trek'n Eat 30404027
Oczekujemy na dostawę
Dostawa od 8,60
Podobne produktyInne produkty z tej kategorii
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Gulasz ziemniaczany z prażoną cebulą 150g Trek'n Eat to pomysł na smaczny, zdrowy i pożywny posiłek podczas każdej wyprawy. Żywność liofilizowana sprawdzi się wszędzie tam, gdzie nie masz dostępu do kuchni. Jesteś na kempingu, w środku lasu? Nawet w takich miejscach przygotujesz obiad. Wystarczy, że wyposażysz się w liofilizat Trek'n Eat, który później zalejesz wodą.

Parametry:

  • waga netto: 150g
  • ilość wody do dodania: 490ml
  • waga po przygotowaniu: 640g
  • Składniki (100g):
    • kalorie: 445 kcal
    • białko: 19g
    • tłuszcz: 23g
      • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 11g
    • węglowodany: 37g
      • w tym cukier: 2,9g
    • błonnik: 8,8g
    • sól: 4,6g
  • danie liofilizowane
  • danie wegetariańskie


Składniki: 24% ziemniaki, 24% cebula prażona (76% cebula, olej rzepakowy, olej palmowy, mąka pszenna, sól kuchenna), 20% teksturowany koncentrat białka sojowego, olej palmowy, sól kuchenna, skrobia modyfikowana, syrop glukozowy, ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, kukurydza cukrowa, marchew, substancja zagęszczająca: guma guar, aromat (z pszenicy, selera), karmel, przyprawy, białko mleka, laktoza, substancja zakwaszająca: kwas cytrynowy; ekstrakt drożdżowy, cukier, sos sojowy (soja, sól kuchenna, ocet spirytusowy), barwnik ekstrakt z kurkumy
Produkt zawiera: gluten, mleko, seler, soja, laktoza


Sposób przygotowania: Bezpośrednio do woreczka wlać wrzącą wodę (do wskazanego miejsca). Wymieszać zawartość. Zamknąć woreczek i pozostawić na 8 minut do nasiąknięcia

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
Zapytaj o produkt
  • Opinie klientów
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze