Liofilizat Danie z wołowiną i makaronem 160g Trek'n Eat

     
Trek'n Eat 30202003
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Zasmakuj pysznej kuchni niezależnie od miejsca, w którym się znajdujesz. Zdecyduj się na liofilizat danie myśliwskie z wołowiną i makaronem Trek'n Eat i zaspokój głód podczas podróży. Przemyślanka mieszanka składników nasyci Cię na wiele godzin. Jedzenie jest smaczne i zdrowe, dlatego z chęcią po nie sięgniesz podczas każdej kolejnej wyprawy.

Parametry:

  • waga netto: 160 g
  • waga po przygotowaniu: 640 g
  • danie liofilizowane
  • danie zawiera mięso


Składniki: 50% makaron (grysik z pszenicy durum, jaja, sól), sos pieczeniowy, mieszanka przypraw (zawiera seler), olej słonecznikowy (zawiera mleko, E551), wołowina 9%, koncentrat białka serwatki, maltodekstryna, mąka ziemniaczana, pieczarki, skrobia modyfikowana, pietruszka, koncentrat z rozmarynu, pieprz, sól, aromat naturalny
Mięso liofilizowane: 14,4g, co odpowiada ok. 57g świeżego mięsa
Produkt zawiera: jajka, gluten, seler, mleko

Sposób przygotowania: Bezpośrednio do woreczka wlać wrzącą wodę (do wskazanego miejsca). Wymieszać zawartość. Zamknąć woreczek i pozostawić na 10 minut do nasiąknięcia

Tabela wartości odżywczych:

Wartości odżywcze w 100 g
kalorie 416
białko 15,9 g
tłuszcz 14,1 g
węglowodany 54,5 g
w tym cukry 6,2 g


Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
Zapytaj o produkt
  • Opinie klientów (0)
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze