Liofilizat Chili con Carne 200g Trek'n Eat
- Opis produktu
- Opinie klientów (0)
Masz ochotę na pyszny i pełnowartościowy posiłek? Wybierz liofilizat Chili con Carne 200 g Trek'n Eat i delektuj się jego pysznym smakiem!
Liofilizat jest szybki i prosty w przygotowaniu, nie zabierze Ci to zbyt wiele czasu. Będziesz mógł w każdym momencie delektować się jego smakiem. Danie wystarczy dla dwóch osób, więc porcja będzie wystarczająca na najedzenie się. Doskonale sprawdzi się na szlaku, wycieczce, czy dalekiej wyprawie - docenisz jego wszystkie atuty już od samego początku! Danie posiada bogaty skład, który zachęci każdego. Przekonaj się sam, że to doskonałe rozwiązanie, z którego już nie zrezygnujesz!
Parametry:
- waga netto: 200 g
- ilość porcji: 2 porcje
- ilość wody: 450 ml
- gotowa potrawa: 700 g
- idealne kaloryczne pożywienie na wyprawę
Składniki:
Czerwona fasola (42%), wołowina (12%), cebula prażona (cebula, olej roślinny, mąka pszenna, sól spożywcza), pomidory, maltodekstryna, teksturowane białko sojowe, przyprawy, tłuszcz roślinny, papryka, skrobia, laktoza, ekstrakt drożdżowy, cukier, sól spożywcza, środek rozdzielający: kwas krzemowy; naturalny aromat, mięso liofilizowane: 21,6 g (odpowiada ok. 108 g świeżego mięsa)
Produkt zawiera: soję, gluten, laktozę, mleko.
Sposób przygotowania:
Wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka nie przekraczając zaznaczonej w nim linii (450 ml), zawartość dokładnie wymieszać, woreczek zamknąć i pozostawić przez 10 minut.
Tabela wartości odżywczych:
Wartości odżywcze | w 100 g |
kJ/kcal | 1486/355 |
białko | 25 g |
węglowodany | 36 g |
tłuszcz | 12 g |
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.
Jakie są zalety żywności liofilizowanej?
- produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
- proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
- nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
- duża oszczędność wody i gazu
- okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
- Opinie klientów (0)
- Opis produktu