Liofilizant Krem karmelowy amaretto z ciasteczkami amarettini 100g Trek'n Eat

     
Trek'n Eat 8018584
Produkt niedostępny!
Dostawa od 8,99
  • Opis produktu
Zapytaj o produkt

Dane techniczne:

  • waga netto: 100g
  • ilość wody: 200ml
  • gotowa potrawa: 300g
  • idealne kaloryczne pożywienie na wyprawę
  • średnia wartość odżywcza na 100 g suchego produktu:
    • kcal: 457kcal
    • białko: 12g
    • węglowodany: 64g
    • tłuszcz: 16g
  • składniki:
    • mleko w proszku, maltodekstryna, cukier, modyfikowana skrobia, śmietana w proszku, fruktoza, syrop glukozowy, kazeina, tłuszcz roślinny, aromat, karmel, emulgator: estry kwasu mlekowego; sól kuchenna, zagęstnik: karagen.
      5 ciasteczek amarettini: cukier, maka pszenna, pestki moreli, białko, laktoza, kazeina, karmel, środki spulchniające (wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu), aromat
  • przyrządzanie: wlać zimną wodę bezpośrednio do woreczka nie przekraczając zaznaczonej w nim linii (200ml), zawartość dokładnie wymieszać, woreczek zamknąć i pozostawić do naciągnięcia przez 1 minutę.
  • zawiera: jaja, gluten, laktozę, mleko, seler, soję

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Jakie są zalety żywności liofilizowanej?

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
Zapytaj o produkt
  • Opinie klientów (0)
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze